6 Φεβρουαρίου 2023

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες»

Με μεγάλη επιτυχία και μετά από 2 χρόνια, λόγω της πανδημίας COVID-19, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» Δημήτρης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας: «Κάθε τέτοια μέρα, που βρισκόμαστε όλοι μαζί, η οικογένεια του Ομίλου μας “Σαμαράς & Συνεργάτες”, για να ανταλλάξουμε ευχές και να ευχηθούμε καλή χρονιά είναι, ίσως, από τις πιο σημαντικές μέρες του έτους για μένα!

Γιατί αυτή τη μέρα, ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, σκέφτομαι τι έχουμε καταφέρει όλοι μαζί, όλα αυτά τα χρόνια!

Και είναι πολλά αυτά τα χρόνια!

Φέτος συμπληρώνουμε 31 χρόνια από το ξεκίνημα αυτής της δημιουργικής μας πορείας, αυτής της κοινής μας διαδρομής.

Φυσικά, δε γίνεται να ξεχνάω, ούτε από πού ξεκινήσαμε, ούτε αυτούς που είναι από την αρχή αυτής της δημιουργικής μας πορείας, ούτε βέβαια και όλους όσους στη συνέχεια γίνανε μέλη της μεγάλης οικογένειάς μας, του Ομίλου “Σαμαράς & Συνεργάτες”, όλους εσάς δηλαδή που είστε σήμερα εδώ, και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Χάρη σ’ εσάς, καταφέραμε και σήμερα είμαστε στην κορυφή και είμαστε όχι μόνο η μεγαλύτερη εταιρεία, ο μεγαλύτερος ‘Όμιλος Μηχανικών και Συμβούλων στη χώρα μας, αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι ο Όμιλος μας, έχει τη βάση του και τη δύναμή του, όχι στην Αθήνα, αλλά εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι η Αθήνα, οι μεγαλύτερες του χώρου μας εταιρείες της Αθήνας, και κυρίως οι ανταγωνιστές μας, όχι μόνο μας υπολογίζουν, αλλά, πλέον, μας σέβονται!

Όλα αυτά τα χρόνια πετύχαμε πάρα πολλά».

Ο ίδιος αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που συμμετέχει ο Όμιλος υπογράμμισε: «Σχεδόν σ’ όλα τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα της χώρας μας, αλλά και τη ζωή των πολιτών, έχουμε σημαντικότατη συμβολή, είτε ως μελετητές είτε ως επιβλέποντες, ως τεχνικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ασφαλείας, σύμβουλοι στρατηγικής, σύμβουλοι χρηματοδότησης, και γενικά παρέχοντας πλήθος των υπηρεσιών των επτά εταιρειών του Ομίλου μας.

Επιπλέον, εκτός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που αλλάζουν την εικόνα της χώρας, γνωρίζετε ότι συμμετέχουμε με διάφορους ρόλους και παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες σε πολλά Υπουργεία, στις Περιφέρειες, σε περισσότερους από 140 Δήμους σ’ όλη τη χώρα, στα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ ή από το ΠΔΕ και γενικά από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Είναι τυχαίο που συμμετέχουμε σε έργα, όπως το Μετρό, τα 14 αεροδρόμια της Fraport, στον TAP, στο mega project του Ελληνικού, στο project της απολιγνιτοποίησης, στα μεγαλύτερα έργα ενέργειας, στα έργα του ταμείου ανάκαμψης, στα λιμάνια, στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, όπως τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil, η Μυτιληναίος, η Κοπελούζος, η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΔΑ, η ΕΔΑ, η ΤΙΤΑΝ, η Βιοχάλκο και σε πολλούς άλλους Ομίλους. Είναι τυχαίο που συμμετέχουμε ενεργά με όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, στις μεγαλύτερες βιομηχανίες, και που όλα αυτά τα έργα, έχουν τη δική μας σφραγίδα, τη δική σας γνώση και τη δική σας συμμετοχή ; Σίγουρα δεν είναι, ούτε τυχαίο, ούτε απλό.

 Όλα αυτά που πετύχαμε, όλα αυτά που καταφέραμε, και που ενδεικτικά ανέφερα παραπάνω, οφείλονται σ’ εσάς, οφείλονται στις δικές σας προσπάθειες, στις δικές σας γνώσεις και στις δικές σας εμπειρίες.

Για τη συμμετοχή σας, σ’ όλα τα έργα που ανέφερα, πρέπει να αισθάνεστε πολύ περήφανοι, γιατί συμμετέχετε ουσιαστικά, σ’ όλο αυτό το επιχειρηματικό γίγνεσθαι που συντελείται γύρω μας.

Για όλα όσα κάνετε λοιπόν,  σας ευχαριστώ θερμά, μέσα από την καρδιά μου.

Εσείς είστε το πολυτιμότερο κεφάλαιο της κάθε εταιρείας μας και του Ομίλου γενικότερα».

Ο κ. Σαμαράς καταλήγοντας τόνισε: «Είμαστε πλέον 410 μόνιμοι συνεργάτες, οι περισσότεροι φυσικά μηχανικοί, και περίπου 150 εξωτερικοί συνεργάτες. Δεν είμαστε, όμως, μόνο οι μεγαλύτεροι, μόνο οι περισσότεροι, είμαστε και οι καλύτεροι της αγοράς. Και να σας πω και κάτι ακόμα, οι προοπτικές για εμάς είναι πάρα πολύ καλές! Όπως ανέφερα και πριν, τα καλύτερα είναι μπροστά μας, για όλους μας. Εύχομαι, λοιπόν, σ’ όλους μας, το 2023 να είναι η καλύτερη χρονιά, σ’ όλους τους τομείς, να έχουμε υγεία, πολλές ευτυχισμένες στιγμές, πολλές επιτυχίες και πολλά χαμόγελα».

Περισσότερα από 300 στελέχη και συνεργάτες του Ομίλου δώσαν το παρών στην εκδήλωση, ο φετινός τυχερός της πίτας των μετόχων ήταν και αυτή τη χρονιά ο διευθύνων σύμβουλος της «Pointers Property Services», Δημήτρης Τσοκακτσίδης, ενώ εκ των στελεχών αναδείχτηκαν άλλοι 7 τυχεροί.