12 Φεβρουαρίου 2020

Επετειακή Εκδήλωση & Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2020 των στελεχών του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» στην Αθήνα

 

Είκοσι οκτώ χρόνια αδιάλειπτης  δράσης του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» και 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας και στην Αθήνα γιορτάστηκαν σε μια επιτυχημένη, επετειακή εκδήλωση παρουσία των στελεχών και των συνεργατών του Ομίλου στην πρωτεύουσα, η οποία συνδυάστηκε με την κοπή πίτας, στο ξενοδοχείο Marriott. Σχεδόν δυο εβδομάδας πριν είχε προηγηθεί  αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Ομίλου, Δημήτρης Σαμαράς, εκτός από ευχές για υγεία, δημιουργικότητα και έμπνευση για μια χρονιά αριστείας υπογράμμισε: «Κόντρα σε όλα τα χαρακτηριστικά της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, όταν ο τεχνικός και συμβουλευτικός κλάδος, στον οποίο ανήκουμε ως όμιλος υπέστη τις μεγαλύτερες επιπτώσεις, οι δικές μας εταιρείες, παρόλο που ένιωσαν  την τρικυμία της κρίσης, άντεξαν και συνέχισαν το ταξίδι της επιτυχίας του ομίλου, γεγονός που οφείλεται (και πάντα θα το λέω και θα το αναγνωρίζω) στο ότι και εσείς βάλατε πλάτη σ’ αυτό, κόντρα στον καιρό, κόντρα στα κύματα. Σ’ αυτήν την πολύ κρίσιμη 10ετία για την Ελλάδα, τη δεκαετία 2010-2019, η εταιρεία μας, ο όμιλός μας, η οικογένεια μας κατάφερε στο χώρο, στον οποίο δραστηριοποιούμαστε να γίνει η 1η εταιρεία , ο 1ος όμιλος, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη ή στη βόρεια Ελλάδα που είναι τα κεντρικά μας γραφεία , αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με 280 in house   μόνιμους επιστήμονες (περίπου 250 στη Θεσσαλονίκη και 30 στην Αθήνα και περίπου 150 εξωτερικούς συνεργάτες) αλλά κυρίως, γιατί τη δική μας  ομάδα, τη δική μας εταιρεία, τον δικό μας όμιλο τον εμπιστεύονται, σήμερα, οι μεγαλύτεροι  επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και  τα υπουργεία, οι περιφέρειες, οι δήμοι, επιμελητήρια και πολλοί οργανισμοί για έργα που μετασχηματίζουν την Ελλάδα».

Αναφερόμενος σε κάποιες σημαντικές, ενδεικτικές συνεργασίες του Ομίλου, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Συμμετέχουμε στα project των ΟΛΠ και OΛΘ, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, του εμβληματικού αυτού μουσείου, που θα αναγερθεί στην πόλη μας. Είμαστε η μόνη εταιρεία στη χώρα, που συνδράμει στην ανακαίνιση όλων -και των 14 αεροδρομίων-  της Fraport. Θα μπορούσα να απαριθμήσω και πολλά άλλα εξίσου σημαντικά έργα,  έργα που μετασχηματίζουν την Ελλάδα. Ο Όμιλός μας  συνεργάζεται με όλους τους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με ξενοδοχειακούς ομίλους και όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες, αλλά συμμετέχει και στα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα, τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια, στο φυσικό αέριο κλπ. Προσθέστε, ακόμα ότι σχεδιάζουμε και μελετάμε τα 26 από τα 50 περίπου  open mall, που θα γίνουν στην Ελλάδα, αλλά και τα περισσότερα ΣΒΑΚ, που θα γίνουν στους σημαντικότερους Δήμους της Ελλάδας.

Πιστεύω ότι το 2020 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, πέρα από τους συμβολισμούς του 20 περί αριστείας. Είμαστε έτοιμοι, αλλά προσπαθούμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, στην ποιότητα , στην οργάνωση, με καινοτομία, αλλά και ομαδικό πνεύμα για να είμαστε πρωταγωνιστές στις έννοιες της κλιματικής αλλαγής, του μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, στα κτίρια και στις επιχειρήσεις, στα θέματα εξοικονόμησης και παραγωγής  ενέργειας, στις έξυπνες πόλεις, στα νέα χωροταξικά εργαλεία, που θα ρυθμίζουν το χώρο, στα θέματα ποιότητας, αλλά και υποστήριξης  της ασφαλούς και υγειούς εργασίας, στις έξυπνες πόλεις και γενικά στη νέα εποχή που ξεκίνησε».

Με δεδομένο ότι ο Όμιλος «Σαμαράς & Συνεργάτες» επιθυμεί να εμφυσήσει σ’ όλα τα στελέχη του τη συνεχή διάθεση βελτίωσης και τη νοοτροπία του «πρωταθλητή», η εκδήλωση συνεχίστηκε με έναν εξίσου χαρισματικό ομιλητή, πολυβραβευμένο διεθνώς για την προσήλωση και την επιμονή του στην κατάκτηση του στόχου. Ο Βασίλης Ορφανός μετρώντας 6 συμμετοχές στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου για μηχανοκίνητο δίτροχο, αυτόν του Rally Dakar, με τέσσερις αποστολές στην έρημο Σαχάρα, μία νίκη το 2003, δύο τερματισμούς  το 2004 και το 2008, και δύο συμμετοχές στη Λατινική Αμερική (στην Ατακάμα και τις Άνδεις) και με τερματισμό στο Buenos Aires 2009-2011 μοιράστηκε τις εμπειρίες του, αλλά και την πεποίθηση του ότι το μεράκι, η αγάπη και το πάθος, η ομαδική δουλειά, το να βρίσκεις τρόπους να ξεπερνάς τα όρια σου και να εφευρίσκεις ευέλικτες διαδρομές για το στόχο σου δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν στη νίκη. Και όλα αυτά, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για το Dakar του 2021, που θα πραγματοποιηθεί  στην Αραβική Χερσόνησο τον Ιανουάριο του 2021.

 

Τις ευχές τους εξέφρασαν και οι μέτοχοι των εταιρειών του Ομίλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ, Γιώργος Χριστοφορίδης, η Γενική Διευθύντρια της Delta Engineering & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Pointers Α.Ε, Δέσποινα Καρφοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lever Α.Ε.- Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Θόδωρος Καριπίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Lever Learning Ι.Κ.Ε., Δημήτρης Μαυρομάτης, ενώ ο  Γενικός Διευθυντής της ΓΕΩΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗΣ, Απόστολος Ζαχαριάδης, που απουσίαζε για λόγους υγείας εκπροσωπήθηκε από το συνεργάτη του Σάκη Μέλλιο και ο Διευθυντής Τομέα Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Οχημάτων,
Χρήστος Καμπέρης.