13 Μαρτίου 2020

Η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ-Σύμβουλοι Μηχανικοί» στον εκσυγχρονισμό ενός εκ των πιο θεαματικών αεροδρομίων της Ευρώπης

Mέχρι Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του θεαματικότερου αεροδρομίου της Ευρώπης, τίτλο τον οποίο διεκδικεί με αξιώσεις και το Αεροδρόμιο της Σκιάθου   (JSI)- «Αλέξανδρος» Παπαδιαμάντη της FRAPORT GREECE.

Στο «Saint Martin» της Ελλάδας –όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο αεροδρόμιο- η «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί»  παρείχε μέσω των έμπειρων στελεχών του ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε όλες τις φάσεις του έργου.

Τα αεροδρομικά βραβεία διοργανώνει και φέτος το PrivateFly, το οποίο έχει προβλέψει έξι γεωγραφικές κατηγορίες για τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Το αεροδρόμιο της Σκιάθου διεκδικεί βραβείο στην κατηγορία «Θεαματικά Αεροδρόμια» της Ευρώπης, δεδομένου ότι προσφέρει μερικές από τις πιο θεαματικές απογειώσεις-προσγειώσεις παγκοσμίως.

Η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ –Σύμβουλοι Μηχανικοί» παρείχε στην ανάδοχο εταιρεία κατασκευής του έργου των 14 περιφερειακών Αεροδρομίων της INTRAKAT AE από την πρώτη ημέρα ανάληψης του έργου ολοκληρωμένες συμβουλευτικές και μελετητικές υπηρεσίες. Η εταιρία μας μελέτησε την Παθητική & Ενεργητική Πυροπροστασία του αεροδρομίου παρέχοντας με την τεχνογνωσία που διαθέτει τη μέγιστη ασφάλεια κοινού, εξοπλισμού και κτιρίου. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της κατασκευής παρείχε Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για την ορθή εφαρμογή των μέτρων και μέσων Παθητικής & Ενεργητικής πυροπροστασίας. Τέλος, συντόνισε τη διαδικασία χορήγηση Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας από την αρμόδια Πυροσβεστικής Υπηρεσία τόσο για το Κεντρικό Κτίριο του Αεροδρομίου όσο και του Νέου Πυροσβεστικού Σταθμού.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» στον πλήρη εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου της Σκιάθου -μέσα από την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και των ειδικών απαιτήσεων ενός από τα σημαντικότερα έργα της χώρας- συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα πάντα με τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ.