12 Μαρτίου 2024

Η «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί» στο Project Management Consultancy (PMC) για την οικιστική ανάπτυξη Little Athens στο Ελληνικό, που περιλαμβάνει πάνω από 1.000 διαμερίσματα

Και νέο έργο ανέλαβε η «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί» στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που υλοποιεί η LAMDA DEVELOPMENT S.A.., καθώς μαζί με τη Hill International έχουν τη Διαχείριση Έργων – Project Management Consultancy (PMC) τριών εμβληματικών οικιστικών έργων, μέρος της νέας γειτονιάς Little Athens.

Πιο συγκεκριμένα, η Little Athens, που θα δημιουργηθεί στο έργο του The Ellinikon αποτελεί τη μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με περισσότερα από 1.000 πολυτελή διαμερίσματα, που αναπτύσσονται σε πολλαπλά σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών υψηλής αισθητικής σχεδιασμένα από Έλληνες και διεθνείς αρχιτέκτονες. Η  LAMDA DEVELOPMENT S.A.  οραματίζεται μια ζωντανή γειτονιά κατοικιών, που συνδέεται με την υπόλοιπη ανάπτυξη του Ελληνικού και διαθέτει ευρεία γκάμα καταστημάτων, εστίασης και εγκαταστάσεων ευεξίας. Μέρος της γειτονιάς αυτής θα αποτελέσουν τα projects Mainstream Posidonos και  Mainstream Alimos, όπως αναλύονται παρακάτω.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», Δημήτρης Σαμαράς «είναι μεγάλη χαρά και τιμή το γεγονός ότι σε συνεργασία με τη LAMDA DEVELOPMENT S.A. συμμετέχουμε στη δημιουργία του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, στο The Ellinikon.

Η Ελλάδα, αλλάζει και ανταποκρίνεται με τον βέλτιστο τρόπο στις συνθήκες εκείνες που υπαγορεύουν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής και επανατοποθετείται με αξιώσεις στον διεθνή τουριστικό χάρτη, διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει στο μέλλον. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη “Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί”, που διακρίνεται σταθερά στον τομέα του PMC, να συμμετέχει σ’ αυτήν την αλλαγή μέσα από ένα τέτοιο εμβληματικό έργο».

Το Little Athens περιλαμβάνει το Mainstream Posidonos, που βρίσκεται ανατολικά της περιοχής του παραθαλάσσιου μετώπου, δίπλα στην οδό Ποσειδώνος, ενώ αντίστοιχα το Mainstream Alimos εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής και εκτείνεται έως τα όρια του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Το Mainstream Posidonos, ειδικότερα θα φιλοξενήσει συγκροτήματα κατοικιών και εμβληματικών κτιρίων, όπως:

1) το Park Rise, έναν πύργο 50 μέτρων και περιλαμβάνει 88 κατοικίες με θέα προς τη θάλασσα και το νέο Μητροπολιτικό Πάρκου Ελληνικού, αλλά και

2) το Pavilion Terraces, που ξεχωρίζει για τον απαράμιλλο σχεδιασμό των επτά κτιρίων που το απαρτίζουν.

Επιπλέον, η συμμετοχή της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» στο project του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, χρονολογείται ήδη από το Μάρτιο του 2021, οπότε παρέχει συστηματικά υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου σε ζητήματα αδειοδότησης, μελέτης και αποδελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου και των ειδικών διατάξεων του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον Μητροπολιτικό Πόλο, καθώς και γενικότερη συμβουλευτική υποστήριξη των εμπλεκόμενων μερών σε θέματα πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, συγκοινωνιακά, περιβαλλοντικά, πυρασφάλειας κ.λπ.).

Τέλος, η «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί» έχει αναλάβει και έργα υποδομής, που υλοποιούνται στο Ελληνικό, όπως την επίβλεψη της ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αέριου εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, ως εξειδικευμένος σύμβουλος και με τεράστια εμπειρία σε αντίστοιχα έργα δικτύων υποδομής.