27 Ιανουαρίου 2020

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2020 του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» παρουσία των στελεχών και των συνεργατών της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο THE MET.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Ομίλου, Δημήτρης Σαμαράς, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους πέρα από ευχές για υγεία, δημιουργικότητα και έμπνευση για μια χρονιά αριστείας δήλωσε: «Είναι για μένα, μεγάλη χαρά, ιδιαίτερη τιμή, αλλά και τεράστια ευθύνη, σήμερα,  η παρουσία όλων μας εδώ σε αυτή την αίθουσα. Γιατί, σήμερα, εδώ,  είμαστε η  οικογένεια του Ομίλου “Σαμαράς & Συνεργάτες”. Το να βρεθούμε μαζί ήταν μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος, το να δουλέψουμε σαν οικογένεια είναι επιτυχία. Στη διάρκεια μια πολύ δύσκολης δεκαετίας, της δεκαετίας της κρίσης και των μνημονίων ο Όμιλός μας, η οικογένεια μας, κατάφερε να γίνει η 1η εταιρεία,  ο 1ος Όμιλος, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε. Και όχι μόνο, γιατί είναι η μόνη στον Ελλαδικό χώρο, στελεχωμένη με 280 in house μόνιμους επιστήμονες (και περίπου 150 εξωτερικούς συνεργάτες) αλλά κυρίως, γιατί τη δική μας ομάδα, τη δική μας εταιρεία, τον δικό μας όμιλο τον εμπιστεύονται, σήμερα, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και τα υπουργεία, οι περιφέρειες, οι δήμοι, τα επιμελητήρια και πολλοί οργανισμοί».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε κάποιες χαρακτηριστικές συνεργασίες, που επιβεβαιώνουν έμπρακτα τον ηγετικό ρόλο του Ομίλου στο σύγχρονο «επιχειρείν»: «Συμμετέχουμε στα project των ΟΛΠ και OΛΘ, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, του εμβληματικού αυτού μουσείου, που θα αναγερθεί στην πόλη μας. Είμαστε η μόνη εταιρεία στη χώρα, που συνδράμει στην ανακαίνιση όλων -και των 14 αεροδρομίων-  της Fraport. Θα μπορούσα να απαριθμήσω και πολλά άλλα εξίσου σημαντικά έργα,  έργα που μετασχηματίζουν την Ελλάδα. Ο Όμιλός μας  συνεργάζεται με όλους τους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με ξενοδοχειακούς ομίλους και όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες, αλλά συμμετέχει και στα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα, τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια, στο φυσικό αέριο κλπ. Προσθέστε, ακόμα ότι σχεδιάζουμε και μελετάμε τα 26 από τα 50 περίπου  open mall, που θα γίνουν στην Ελλάδα, αλλά και τα περισσότερα ΣΒΑΚ, που θα γίνουν στους σημαντικότερους Δήμους της Ελλάδας».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης την σκυτάλη πήρε ένας ομιλητής, που απέδειξε στους παρευρισκόμενους πόσο μπορεί να μοιάζουν η κορυφή του Έβερεστ και η κορυφή του «επιχειρείν». Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ορειβασίας «Hellas Everest 2004», Παναγιώτης Κοτρωνάρος -το Μάιο του “ολυμπιακού” 2004 ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου- αλλά και coach προσωπικής ανάπτυξης και ηγεσίας, ήταν επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς και μοιράστηκε τις συγκλονιστικές εμπειρίες του σε υψόμετρο… 8.848 μέτρων. Ο κ. Κοτρωνάρος περιέγραψε μεταξύ άλλων γιατί η κορυφή δεν είναι το τέλος. Γιατί οι δάφνες και η επιτυχία είναι τόσο επικίνδυνες όσο και οι κακουχίες και η κούραση, αλλά και γιατί αν σταματήσεις να είσαι σε εγρήγορση, αργά ή γρήγορα θα προσγειωθείς ανώμαλα.

Το φλουρί, φέτος, κέρδισε η εταιρεία του Ομίλου Lever Α.Ε.- Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι μέτοχοι των εταιρειών του Ομίλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ, Γιώργος Χριστοφορίδης, η Γενική Διευθύντρια της Delta Engineering & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Pointers Α.Ε, Δέσποινα Καρφοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lever Α.Ε.- Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Θόδωρος Καριπίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Lever Learning Ι.Κ.Ε., Δημήτρης Μαυρομάτης και ο  Γενικός Διευθυντής της ΓΕΩΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗΣ, Απόστολος Ζαχαριάδης.