8 Μαρτίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου

 

Στον Όμιλο «Σαμαράς & Συνεργάτες» οι γυναίκες αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο και επένδυση για το μέλλον. Και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, καθώς σχεδόν το 40% των στελεχών είναι γυναίκες. Ο ουσιαστικός ρόλος τους διακρίνεται στην εταιρική κουλτούρα και καθορίζεται μέσα από την Εταιρική Διακυβέρνηση. Άλλωστε, πάγια πολιτική όλων των εταιρειών του Ομίλου είναι η ίση μεταχείριση και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην επαγγελματική εξέλιξη τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναφέρει σχετικά με το φετινό εορτασμό: «Η πρόοδος των δικαιωμάτων των γυναικών είναι ζήτημα δικαιοσύνης, ισότητας, ηθικής και κοινής λογικής» και συμπληρώνει ότι «καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, η βιώσιμη και ισότιμη ανάκαμψη για όλους θα γίνει δυνατή εάν είναι μια γυναικεία ανάκαμψη που θέτει την πρόοδο για τα κορίτσια και τις γυναίκες στο επίκεντρό της» […] «Οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τα 400 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που έχουμε κληθεί να δημιουργήσουμε μέχρι το 2030». Ο ίδιος καταλήγει ότι «χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στις κυβερνήσεις, στις επιχειρήσεις» [..] «χρειαζόμαστε γυναίκες υπουργούς Οικονομικών και διευθύνουσες συμβούλους, που θα αναπτύσσουν και θα εφαρμόσουν πράσινες και κοινωνικά προοδευτικές πολιτικές προς όφελος όλων».