23 Ιουλίου 2021

2η Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος Του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη υπήρξε και η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» παρά τις αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, που βιώνουμε λόγω COVID-19 -και κατά συνέπεια το καθεστώς της τηλεργασίας- καθώς σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ συγκεντρώθηκαν 45 φιάλες αίμα.

Και αυτή τη φορά τα στελέχη του Ομίλου ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα -όχι μόνο όσοι κατάφεραν να δώσουν αίμα, αλλά και αυτοί, που δεν κρίθηκαν κατάλληλοι τη δεδομένη χρονική στιγμή ή εκείνοι, που οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις τους κράτησαν μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» θεωρούμε ανάλογες πρωτοβουλίες -που στόχο έχουν την προσφορά και την ενίσχυση του κοινωνικού συνόλου- ως αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μας. Για μας το σύγχρονο επιχειρείν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνική αλληλεγγύη και το ευρύτερο περιβάλλον, στο οποίο λειτουργούμε.

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» και πρόεδρος του Τμήματος 601 της ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Σαμαράς υπογραμμίζει: «Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και πραγματοποιήσαμε την 1η μας Εθελοντική Αιμοδοσία, είχαμε δώσει μια υπόσχεση στους εαυτούς μας, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, να προσπαθήσουμε 2 φορές το χρόνο να τηρήσουμε αυτό το “ραντεβού” με την πρόληψη και την προσφορά! Για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι χάρη στους συνεργάτες μας αποδειχτήκαμε συνεπείς. Είναι, εξάλλου, η συνέπεια για μας απαράβατος επαγγελματικός κανόνας, που καθορίζει τις δράσεις μας.

Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να είμαι περήφανος, που οι συνεργάτες μου για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι διαθέτουν κοινωνική ενσυναίσθηση και ανεπτυγμένο το αίσθημα αλληλεγγύης.  Αναγνωρίζοντας ότι η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό για όλους μας -τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους δικούς μας ανθρώπους- ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμά μας σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στον τομέα της υγείας, που τόσο πολύ έχει δοκιμαστεί το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Προσωπικά, εκτιμώ ότι η συμμετοχή σας είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και δύναμης ότι “Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”. Ειδικά, στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μας, είναι μια υπενθύμιση ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι, ότι πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία και ότι η ζωή σημαίνει  να προσφέρεις!

Όλοι, πλέον, αναγνωρίζουν ότι ο Όμιλός μας είναι πρώτος στην Ελλάδα -στους τομείς, που δραστηριοποιούμαστε- όμως εκτός από την επαγγελματική μας καταξίωση ο στόχος μας είναι να είμαστε πρώτοι και σε δράσεις, που αφορούν στην στήριξη του κοινωνικού συνόλου, δράσεις, που επιβεβαιώνουν και την κοινωνική ευαισθησία μας.

Ως εκ τούτου ένα μεγάλο ευχαριστώ, ίσως, και να μην είναι αρκετό για όλους όσους είχαν την καλή διάθεση να συμμετάσχουν, αλλά και για το πάντα πρόθυμο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ, που συνέβαλαν τα μέγιστα. Ελπίζοντας ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και μίμησης, θα επαναλάβω το σύνθημα μας “Δίνουμε Αίμα, Δίνουμε Ζωή”».